Diumenge 7 d’agost LA FESTA DE PRIMERS D’AGOST A L’ERMITA

Com és costum des de temps immemorials diumenge 7 d’agost a Alforja i Riudecols celebrem una de les nostres festes més esperades, la festa de Puigcerver. Des d’aquí i d’altres pobles propers, centenars de veïns es reuneixen aquest dia a la muntanya. Cada vegada més, gent acudeix de molt lluny, desitjosos de conèixer i participar de la nostra festa.

La millor forma de participar i viure aquest esdeveniment és, sortir des d’Alforja molt de matí i recórrer a peu els gairebé 4 km (hora i mitja) que separen la nostra localitat del santuari. El vell camí de Puigcerver és un pintoresc recorregut que passa per la creu de pedra, la capelleta i la creu del formatge on antigament es formava en processó i es resava fins a aconseguir el cim de la muntanya, el lloc on segons la llegenda va aparèixer la imatge de la verge tallada en pedra.

El camí des de Riudecols dista 6 Km i es fa més o menys amb el mateix temps. Actualment és fàcil d’arribar amb cotxe utilitzant la pista, construïda el 1965 que comença al coll d’Alforja, on també es pot aparcar per iniciar des d’allí la caminada.

 

rifa-puigcerver

Com ja és habitual, de bon matí, abans de que surti del sol, les campanes de la parròquia toquen per donar el senyal de sortida. La gent s’aplega a la plaça de Dalt i inicia la pujada per arribar abans de la primera missa, a les 9 del matí, tot i que n’hi una altra a les 12, quasi sempre oficiades pel mossèn d’Alforja, de les Borges i Riudecols, mossèn Joan. Després de la segona missa hi haurà, com cada any, un petit concert.

La festa de Puigcerver a més a més de ser el dia en què tots expressem el nostre sentiment pel santuari i la muntanya, és una oportunitat per aconseguir aportacions econòmiques amb les quals afrontar les habituals i costoses reparacions, així com millores que ens permetin oferir nous serveis.

Existeixen moltes formes d’aportar recursos monetaris a més a més de les donacions. Una d’elles és comprar un record, aquest any com a novetat tenim una tassa serigrafiada. També pots participar de la rifa de diversos regals inclosa una reproducció de la Verge.

Nota: A més a més de la festa del diumenge 7 d’agost, com ja és costum el dia 5 a les 12:00 h i haurà missa a l’ermita, i com tots els primers dissabtes de cada mes, el dia 6 a les 11:00 h també n’hi haurà.

Rogelio Portal Tejo