LA FESTA DE PRIMERS D’AGOST A L’ERMITA

Com succeeix des de fa centenars d’anys amb l’arribada de l’estiu arriba la nostra celebarció més esperada: la festa de primers d’agost a l’ermita de Puigverver. L’any 1973, es va traslladar la Festa al primer diumenge d’agost, per tal de facilitar l’assistència dels fidels que per motius laborals no podrien assistir-hi si fos en dia feiner. Aquest any la festa tindrà lloc el dia 2 d’agost.

Antigament Ben de matí ja tot el poble estava en moviment i la gent alegre, en colles de familiars o amics, marxava cap a l’ermita, uns a peu o amb caballs. Actualment la festa continua tenin aquell caire popular i de combinació dels elements religiosos i profans. Alguns grups han fet reviscolar el costum de pujar al santuari a peu, com en temps passats fent servir l’antic camí.

El dia de la festa, abans de la sortida del sol, les campanes de la parròquia toquen per donar el senyal de sortida. La gent s’aplega i inicia la pujada, amb una aturada a la Creu de Formatge. En arribar a dalt s’esmorza i molts assisteixen a la missa que normalment celebra el mossèn d’Alforja. Altres pugen fins a la Miranda per tal de contemplar el panorama.

Encara que en l’actualitat no gaudeix de la grandiositat d’antany quan hi havia ballada de sardanes i es feien reunions al pati de la cisterna, on cadascú feia gala de les seves habilitats cantant, recitant poesies, explicant acudits, etc. Continua sent un dia de gran intensitat on prevalen les ganes de passar-s’ho bé i se celebren les misses una a les 9 del matí i una segona a les 12, oficiada pel mossén d’Alforja, de les Borges i Riudecols, el mossèn Joan.

El camí a peu des d’Alforja són uns 5 Km aproximadament i es fa en una hora i mitja. El de Riudecols dista 6 Km i es fa més o menys amb el mateix temps  Encara que Actualment és fàcil d’arribar utilitzant la nova carretera, construïda el 1965. Això fa possible que molta gent de les Borges o d’altres pobles de la rodalia, fins hi tot gent de Reus i de Tarragona s’animin aquest dia a prendre part en la nostra festivitat religiosa més important.

Celebracions litúrgiques a l’ Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver al mes d’agost de 2015

Dissabte 1 d’agost

Missa de cada mes a les 11:00h del matí.

Diumenge 2 d’agost


A les 6:00h repic de campanes i sortida de la Pl  de Dalt. 

Actes litúrgics: 9:00 i 12:00h Durant tot el matí hi haurà un estand de venda de records Després de la segona missa hi haurà una actuació del grup de tabalers d’ Alforja

Dimecres 5 de agost

Missa a las 12:00h del matí pel dia de la Verge

Junta de Puigcerver