Benvinguts a la nostra pàgina web!

(Si la muntanya no ve a tu, vés tu a la muntanya)

Avui dia, tot i que molts dels nostres parroquians per diversos motius es veuen impedits de pujar a Puigcerver, sabem que aquesta devoció es continua professant de manera latent en pobles com Alforja, Riudecols, Maspujols, Porrera, les Borges del Camp, Reus i tants altres. Per tots és ben conegut que l’ermita, la Mare de Déu i la muntanya de Puigcerver representen molt per a molta gent. Gent que durant segles, per acudir a les nostres portes només disposava d’un intricat camí a través de les muntanyes. Però encara que és cert que ha disminuït el nombre de parroquians, cada dia hi ha més gent amb ganes de descobrir Puigcerver i tot el que ens envolta.

Per aquesta raó i perquè desitgem expandir la nostra presència, i donar-nos a conèixer a multitud de gent, una mica més enllà de les nostres fronteres habituals, la Junta de Puigcerver ha decidit engegar aquest projecte web. Un lloc per als nostres fidels de sempre, per als amics de l’ermita, per trobar nous amics i, sobretot, per a aquells a qui els interessi conèixer Puigcerver. La seva història, la piadosa llegenda sobre la troballa de la verge, el seu patrimoni arquitectònic i artístic, la muntanya i la natura.

Esperem que se sentin atrets per la informació continguda en aquestes pàgines, i que per aquest motiu se sentin interessats a visitar-nos físicament, provinguin d’on provinguin. Puigcerver no amaga cap misteri que no pugui ser revelat, et convidem a descobrir-ho, perquè sabem que ho agrairàs. Avui dia, a més de tots els atractius que ja coneixes, comptem amb una modesta però suggeridora oferta gastronòmica, en un agradable menjador amb volta de canó, amb capacitat per a més de 60 persones. Per als que desitgin pernoctar, comptem amb uns còmodes dormitoris, que ens recorden els utilitzats pels monjos que en altres temps van poblar aquestes comarques fins al Montsant. Amb uns preus assequibles, i amb ofertes per a grups nombrosos fins a un màxim de 24 persones. Dormir a l’ermita, a més de poder gaudir d’un espai de pau i espiritualitat, és tenir un punt de partida per conèixer el nostre entorn llunyà: Siurana, el Montsant o el Priorat. I també el més proper, la vall d’Alforja i el llegendari camí dels pelegrinatges, o la vall de Cortiella, amb les seves vinyes, els seus vestigis de mines o les seves grans masades plenes d’història.

Enguany justament es compleixen 50 anys de la inauguració de la carretera que va possibilitar l’arribada de vehicles a la nostra ermita i ens va connectar amb pobles llunyans. Molts alforjencs i entitats es van veure implicats i compromesos en aquesta àrdua labor, com molts avui també s’han vist compromesos amb el nostre projecte d’internet, i a tots ells els donem les gràcies. També volem agrair la col·laboració dels ajuntaments d’Alforja i Riudecols. Esperem que la pàgina web sigui una nova carretera, una nova via que ens acosti, aquesta vegada, a ciutadans de tots els confins del món. Perquè Puigcerver és el lloc al qual tots hem d’anar algun dia, sense importar-nos el camí pel qual hi vulguem accedir, ni la llum que hi desitgem trobar.

Rogelio Portal (membre de la Junta)