RUTES EN BTT DES DE PUIGCERVER

La tranquil·litat i majestuositat del paisatge  conviden al caminant a explorar descobrir  i aventurar-se per camins i senderons. A partir d’un coneixement mínim del terreny, cada ho pot dissenyar la ruta que més li interessi. Si desitges rebre més informació, no dubtis en consultar al Carles,  un bon coneixedor de la zona i expert ciclista de muntanya. Ell gustosament et podrà assessorar en les teves excursions per la zona.

Carles Marquez

És una sort per als amants de les rutes en BTT i el ciclisme de muntanya comptar amb la inestimable ajuda de Carles Marquez , ermitá de Puigcerver  2013 -2019 i reconegut ciclista que no solament coneix sinó que registra i documenta cadascun dels seus millors itineraris amb tot luxe de detalls perquè puguin ser aprofitats pels interessats en aquest esport.

Tot això en el seu blog:  BTT pels voltants de Salou del qual  posem a continuació alguns dels millors exemples. Tambe podras ampliar informacio consultant les seves rutes en WIKILOC Per descomptat si arribes a l’ermita podràs comptar amb ell per a qualsevol dubte o qualsevol recomanació.

SALOU – PUIGCERVER

Pujada des Salou a L’Ermita de Puigcerver, l’esforç de l’ascens es vora sobradament recompensat per l’espectacularitat de les vistes panoràmiques que es poden gaudir des L’Ermita.

Salou- Riudoms- Les Borges del Camp- Alforja- Puigcerver- Coll de la Teixeta- L’Argentera per el GR- Duesaigues- Riudecanyas- Montbrio-Vinyols- Salou.

Temps aprox. en moviment: 5h

Distància Total: 68,5 km

Desnivell: 1192 m

Nivell de Dificultat: Moderat

TRAVESSIA DEL MONTSANT

Cornudella- Sant Joan de Codolar- Albarca- Serra Major- Cabacés – La Morera- Cornudella, 54km de autèntic btt per la serra del Montsant.

Corriols, pistes i senderons conformen un recorregut dur, molt exigent, una mica trencacames, però totalment recompensat per el plaer de pedalar per la carena de la Serra Major i per històrics i llegendaris camins del Priorat.

Temps aprox. en moviment: 5h 46 m.

Distància Total: 53 km

Desnivell: 1832 m

Nivell de Dificultat: Alta

PRATDIP

Salou, Montroig – Camí dels Boverals – Pont de Rifa – Cami de les Pedreres – Cami de l’Aufinac- Coll de la LLena i Pratdip.

El recorregut d’anada no presenta cap dificultat. Segueix el GR 192 per pistes totalment ciclables, menys uns quants metres que hem de baixar de la bici, a prop del Mas del Frare. El tram final del Camí de la Canal, que enllaça amb la pista de Colldejou, està cimentat.

La ruta està ben senyalitzada i arribem a Pratdip per la pista de Colldejou sense cap dificultat

Temps aprox. en moviment: 4h 34m.

Distància Total: 65 km

Desnivell: 770 m

Nivell de Dificultat: Baixa

LA MUSSARA

Travessem la serra de La Mussara gairebé de punta a punta gaudint de molt bones panoràmiques. Ruta llarga ,amb un bon desnivell i amb un recorregut quasi tot ciclable per camins molt variats.

Salou- Coll de la Batalla- L’Albiol- La Mussara- L’Alforja- Les Borges del Camp- Riudoms- Salou.

Temps aprox. en moviment: 5h 42m.

Distància Total: 78 km

Desnivell: 1532 m

Nivell de Dificultat: Alta

CASTELL DE ESCORNALBOU

Ruta que s’endinsa en paisatge agrari tipic del Baix Camp; oliveres, avellaners i garrofers ens acompanyaran gran part del recorregut.

Magnifica panoramica des del Castell D’Escornalbou Salou – Riudoms – Montbrio – Vilanova – Escornalbou – Duesaigues – Riudecanyas – Montbrio – Cambrils – Salou.

Temps aprox. en moviment: 4h 34m.

Distància Total: 65 km

Desnivell: 770 m

Nivell de Dificultat: Moderat

PRADES PER SIURANA

Des de Cornudella comença la pedalada amb una ascensió per pista asfaltada fins Siurana, 8km de pujada amb algunes rampes espectaculars.

A Siurana retrocedim una mica per agafar la pista de terra que atravessant la Serra de la Gritella i salvant un suau desnivell, ens durà a Prades.

Fantastique vistes del pantá i la serra del Montsant

Temps aprox. en moviment: 3 h

Distància Total: 33 km

Desnivell: 895 m

Nivell de Dificultat: Moderat

ELS GORGS DE LA FEBRÓ

Salou – Coll de la Batalla – L’Albiol – La Mussara – Mas dels Frares – Els Gorgs – Gallicant – L’Arboli – Coll d’Alforja – Puigcerver – Riudecols – Salou.

Recorregut llarg, gairebé tot per pistes forestals, menys uns 20 km per asfalt i 4km per senderons , amb un bon desnivell acumulat .

Parada obligatòria als Gorgs, impressionant racó on us podreu refrescar.

Temps aprox. en moviment: 7h 47m.

Distància Total: 95 km

Desnivell: 2062 m

Nivell de Dificultat: Alta

PRIORAT INTENS

Ruta que recorre gran part del priorat, travessant algunes de les poblacions vinícoles mes importants de la comarca.

Recorregut dur i aspre, però tan mateix de gran bellesa paisatgística: Gratallops – Bellmunt del Priorat – El Masroig – El Molar – El Lloar –  Scala Dei – Poboleda – Torroja- Gratallops.

Temps aprox. en moviment: 8h.

Distància Total: 68,5 km

Desnivell: 2334 m

Nivell de Dificultat: Alta

Per descomptat si arribes a l’ermita podràs comptar amb el Carles per a qualsevol dubte o qualsevol recomanació.