VERMUT SOLIDARI AL PLA DE LA CISTERNA

El proppassat 23 de juliol diumenge a l’Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, va tenir lloc sortin de Missa de 2/4 de 12, aquest vermut solidari a favor de l’Ermita, en motiu de la inauguració dels treballs d’arranjament de la Cisterna i de la inauguració de la Majòlica de Trencadís.

De manera resumida parlaré en què ha consistit aquest treball a la Cisterna: En primer lloc s’ha netejat, doncs féia molts anys que no s’havia fet. S’ha reinstal.lat el sistema de la Sénia. És a dir tornarem a escoltar aquell soroll tan bonic i evocador d’anys enrera, al sortir l’aigua pel broc de la pica. També s’ha instal.lat una nova escala i bastantes persones ho han aprofitat per baixar i trapijar la sola. Tanmateix, s’ha aixecat un plànol de la forma, mesures i capacitat del dipòsit. S’ha renovat tota la instal.lació hidràulica de desguaç i del subministre a la pica de la plaça inferior.

ermita-1

Abans ja s’havia habilitat l’antiga instal.lació que subministre l’aigua de l’hort de l’Ermità, amb la col.locació d’una bomba. Aquesta aigua, va directament al dipòsit de poliéster que hi ha a la golfa, i que subministre tota l’aigua a l’Ermita. A partir d’aquest dipòsit, s’hi ha col.locat una bomba de pressió per tal que els aparells sanitaris i piques, l’aigua aflori amb la pressió necessaria. L’aigua de pluja, va directament a la cisterna i d’allí a aquest dipòsit. Molt esquemàticament és el que s’ha fet en el sistema hidràulic i ens dona una tranquilitat de cara a aquest tan necessari i primordial subministre.

També es va presentar la Majòlica de Trencadís de la Mare de Déu de Puigcerver, obra del veí de la Vila, Paleta i Constructor, Josep Lluís Lucena. És instal.lada, a la paret frontal del Pla de la Cisterna i de mesures considerables. És un treball excepcional i d’una bellesa extraordinària. Una veritable obra d’art, que honora a l’artista i que agraïm la seva contemplició. Gràcies Josep el teu treball ferà història.

ermita-2

En tots aquets treballs, hi ha al darrera unes persones que s’han esforçat de manera altruista i d’una generositat total vers la nostre Ermita. Els voluntaris del Cassi. Gent que com vaig dir l’altre día al Sopar Solidari a Sant Antoni, no tenen límits. El que es proposen ho fan. Ho fan bé, i a més amb alegria. Fantàstic!. El Carles Marquez, el nostre Ermità que junt amb la Lourdes ens porten el bar amb molta satisfacció de tothom. Però és que a més, el Carles aprofitant que és instal.lador i electricista, regala a l’Ermita tot el seu treball de professional, renovant les instal.lacions d’aigua si, però també d’electricitat que estan en molt estat. Gràcies Carles i Lourdes, que sense ser de la Vila us estimeu l’Ermita i actueu com si en fossiu de tota la vida. També a l’Ajuntament d’Alforja que ens ha facilitat molt del material instal.lat, transport i demés. Gràcies. També a l’Ajuntament de Riudecols que amb estreta col.laboració amb el d’Alforja, ens han fet una part de pavimentació del camí que compartim com ja vaig dir l’altre dia. Aquesta col.laboració només pot portar coses bones a l’Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver quina devoció compartim. Però vull agrair d’una manera especial a tots vosaltres que heu respost amb la vostre presència. A tots i totes, que la Mare de Déu us ho tingui en compte.

 

Miquel Vilella i Suazo

President de l’Assossiació d’amics de l’Ermita

de la Mare de Déu de Puigcerver

 

 

23 de juliol 2017