PER QUÈ DEMANEM ATURAR LES OBRES DE LA CENTRAL EÒLICA LO VEDAT DEL PANY ?

Des de finals d’agost, s’estan realitzant obres per instal·lar una central eòlica a la muntanya de Puigcerver. Aquesta decisió s’ha pres sense consultar ni avisar a la població. LA JUNTA DE PUIGCERVER conjuntament amb entitats ecologistes, culturals, excursionistes, associacions de veïns, professionals del sector del turisme de la ramaderia i la viticultura (…) estem en contra d’aquest projecte.

Des de fa quasi mil anys l’ermita de Puigcerver constitueix per a molts pobles de tota la comarca un lloc de culte i peregrinació de gran importància. Plantar-hi davant uns molins metàl·lics de prop de 200 metres d’alçada malmetrà greument lo que avui a més a més d’un símbol, és un espai que atresora valors històric-culturals que defineixen la nostra identitat.

Demanem que s’aturin immediatament les obres i que s’anulin totes les autoritzacions relacionades amb aquest projecte.

PER QUÈ DEMANEM ATURAR LES OBRES DE LA CENTRAL EÒLICA LO VEDAT DEL PANY ?

  • No és necessari que les centrals eòliques estiguin a dalt de les muntanyes, lluny dels llocs de consum.
  • Pèrdua de valor cultural, natural i topogràfic.
  • Vida quotidiana i laboral dels pobles veïns alterada.
  • Model de turisme rural i sostenible en perill.
  • Destrucció d’una reserva de biodiversitat única.
  • Pèrdua, per tot el Priorat, de la volguda denominació de Patrimoni Mundial per la UNESCO.
  • Reivindiquem la producció d’energia neta i, al mateix temps, la preservació dels pocs espais naturals que encara tenim.
  • Greu afectació a l’ermita de Puigcerver un espai místic religiós venerat des del segle XII per gent de tota la comarca

Les obres, ja en marxa, a Lo Vedat del Pany, sense cap mena de dubte, obriran la porta a nous projectes, tant aquí com a territoris veïns, acabant d’esmicolar el poc paisatge verge que ens queda a Tarragona. Tarragona, ja prou castigada per centrals nuclears, centrals tèrmiques, petroquímiques, pedreres, aerogeneradors, graveres, abocadors,…, fent més gran el desequilibri territorial ja existent. Estem totalment a favor amb la transició energètica a base d’energies renovables tot i que no de qualsevol manera i a qualsevol preu.

Us convidem a posicionar-vos, adherint-vos de manera individual o agrupada a aquest manifest, per a què entre totes tinguem més veu i que la voluntat i el benestar de la comunitat per fi sigui més important que els beneficis especulatius d’una empresa.

 

FIRMA EL MANIFEST ONLINE

 

DESCÀRREGA EL MANIFEST COMPLET EN .PDF