Nit d’estels: Fotografia nocturna i observació amb telescopi

L’activitat fotogràfica La Nit d’estels, programada aquesta segona vegada pel divendres 12 d’agost és una altra de les activitats importants d’aquest estiu. És una cita d’interès per a fotògrafs professionals i aficionats amants de la fotografia nocturna i l’observació dels estels. Per a aquesta ocasió es compta amb la presència d’especialistes en el tema els quals compartiran els seus coneixements sobre astronomia i fotografia nocturna amb xerrada amb tots els assistents.

Fins al moment hi ha confirmats dos ponents: el Sr. Andreu Martin y Sr. Josep M. Duran, pot ser que s’hi sumi un tercer encara per confirmar. Per descomptat les xerrades es complementen amb activitats pràctiques pel que es recomana als participants portar càmera digital o analògica, trípode, disparador extern i telescopi o prismàtic per a l’observació del cel.

cartel-nit-estels

Els temes a tractar seran els següents (en aquest ordre): Observació directa. Observació amb telescopi. Observació amb  prismàtics. Iniciació a l’astronomia. Iniciació a la fotografia astronòmica.

L’activitat dependrà completament de la climatologia, si no hi ha una nit clara, es farà a l’interior de l’ermita de Puigcerver. Es durà a terme a partir de les 22:30 h després del sopar popular (15 €) en el que no estàs obligat a participar. Cal saber que tota la recaptació es destinarà íntegrament al manteniment del santuari. El sopar començarà a les 21 h.

Els interessats han de posar-se en contacte amb Carles, l’ermità, trucant als telèfons: 629 358 982 – 696 464 990.

 

Rogelio Portal (Membre de la Junta de Puigcerver)