MARXES PER L’ENERGIA EÒLICA I CONTRA LA MASSIFICACIÓ AL SUD DE CATALUNYA

L’ampliació de l’actual Central Eòlica del Collet dels Feixos implica omplir l’entorn de l’ermita amb multitud de molins de vent de més de 100 metres d’alçada. La central de les Forgues contempla un molí a uns 300 metres de l’ermita de Puigcerver i un altre al cim de la Miranda, un mirador molt vinculat a l’ermita. Ja l’any 2012 la Junta de l’Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver i del Consell Parroquial de Sant Miquel d’Alforja, van expressar el seu rebuig contra el projecte, entre altres motius, per l’impacte visual dels aerogeneradors, i repercussions negatives sobre la zona de l’entorn de l’ermita.

Per aquest motiu  diferents entitats de defensa del territori, han convocat  amb caràcter d’urgència aquest diumenge  22/12/19, una concentració que compte amb el nostre suport PER L’ENERGIA EÒLICA I CONTRA LA MASSIFICACIÓ AL SUD DE CATALUNYA.

Les 3 marxes programades per XARXA SUD són les següents:

La que surt d’Alforja a les 8.00 h (plaça de Dalt) és la més exigent a nivell excursionista, pels diferents encreuaments que cal conèixer, per la distància i el desnivell. (15 km de recorregut)

La de les 10.00 h al Coll de la Teixeta transcorre per camins i senderons (GR7), i passa per sota de les actuals centrals eòliques del mas de la Potra i el collet dels Feixos. El punt de trobada és a la rotonda d’accés a Porrera. (6 km de recorregut)

La de les 10.00 h al Coll d’Alforja és la més suau, camí ample (GR7) amb molt poc desnivell. El camí és apte fins i tot per a cotxes, i no cal dir que també podeu fer-la en bicicleta. El punt de trobada és a l’esplanada del mateix coll, a la C242. (6,5 km de recorregut)

(Pel fet de no haver-hi inscripcions, es prega ser al punt de sortida 10 minuts abans.)

Des de Riudecols

Des de Riudecols  l’Associació Excursionista el Senderó de Riudecols fan una sortida a portar el pessebre al Puigvoltor. Però donada la importància de l’acte del pròxim diumenge, al que també volen ser-hi, van decidir fer un canvi i fer convocatòria per pujar a Puigcerver per demanar també que no s’instal·lin generadors eòlics als voltants de l’ermita i la Miranda. (per tant, plantaran el pessebre en un turó de les olles durant el camí a Puigcerver.

Sortiran a les 9.00 h de la plaça del Lledoner

Des de les Borges del Camp

Hora: 09.00 h – Lloc: Passeig Hort del Dasca

S’anirà amb cotxes particulars fins al coll d’Alforja, des d’on se sortirà caminant (10:00) fins a l’Ermita de Puigcerver on s’ajuntaran amb les altres columnes.

parc eolic les forgues

12.30 h Lectura de comunicats i parlaments

Als que acudeixin abans se’ls oferirà una visita guiada per a conèixer la història de l’ermita, a les 11.00 h.

Tant si veniu en alguna de les marxes com si ho feu pel vostre compte, caldria arribar a l’ermita de Puigcerver a les 12.00 h, on farem una foto amb tots els assistents abans de començar l’acte.

A les 12.30 h, depenent del temps, o bé a l’interior de l’ermita o bé a la plaça exterior, es farà la lectura dels comunicats i parlaments, i hi haurà una curta intervenció de cadascuna de les entitats participants que ho vulguin fer.

13:30 h Dinar

S’habilitarà el Menjador dels Capellans, al 1r pis de l’ermita, per tal de poder dinar a cobert si no fa bon temps. Si alguna persona vol demanar algun entrepà, cal que ho faci directament al bar de l’ermita, com més aviat millor, i si pot ser amb antelació. Lamentablement a l’hora de dinar (12.00 – 14.00) l’espai de menjador, propi del bar, estarà tot ocupat per un grup de 50 excursionistes des de fa dies.

Però es mantindrà el servei de bar: cafè begudes i  des de la junta de l’ermita oferirem suport als ermitans davant el possible augment de la demanda d’entrepans .

Des de la Junta de Puigcerver conjuntament amb el celler mas del Botó de Cortiella tindrem a disposició dels visitants una bota de vi per lo qual es recomana portar el vostre propi got.

La tornada també és per compte propi, per la qual cosa podeu optar per anar a dinar a casa.

14.30 h Sobretaula

“PROU MASSIFICACIÓ EÒLICA AL SUD DE CATALUNYA”
S’exposaran els diferents projectes eòlics que en aquests moments amenacen bona part dels paisatges de l’interior del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Serà un bon moment per a intercanviar opinions, estratègies i aliances en aquesta lluita. I per a fer noves convocatòries de mobilitzacions.

15.30 h Comiat

Cal tenir en compte que el dia és curt, i cal tornar a peu fins al punt de sortida
Tothom que desitgi preservar l’entorn de l’ermita està convidat, aquest és el moment de dir o callar …